“Het zitten in stilte is thuiskomen bij mezelf”

Mieke
Mieke Vissers (1962)

Coachen
De rode draad in mijn studie en werk is het begeleiden en coachen van mensen. Na afronding van mijn studie psychologie werkte ik een aantal jaren als preventiewerker, trainer en voorlichter in de gezondheidszorg. Daarna maakte ik de overstap naar het HBO onderwijs om  mijn praktijkervaring over te dragen aan studenten. In de loop van de jaren heb ik hier steeds meer invulling kunnen geven aan het begeleiden en coachen van studenten. Om me hierin verder te bekwamen volgde ik de gecertificeerde opleiding intuïtief coachen bij IMC Mensontwikkeling. Ik heb daar gezien en ervaren wat er voor moois kan ontstaan als je de verbinding met mensen aangaat. In mijn coaching vormt dit dan ook de basis van waaruit ik wil werken. Ik ben een liefhebber van de natuur en hou ervan te wandelen. Ik gebruik graag de ruimte en rust van het park of de duinen om mensen te begeleiden.

Mediteren
Nadat ik zelf in 2011 een mindfulnesscursus volgde ben ik gaan mediteren en me gaan verdiepen in de achtergrond van mindfulness en Vipassana. Om dit ook te kunnen uitdragen volgde ik de opleiding tot mindfulnesstrainer. Regelmatig volg ik een bijscholing of retraite. Het mooie van mindfulness vind ik het leren leven in aandacht en met acceptatie van alles wat zich aandient. Dit weer over te dragen aan anderen vind ik een voorrecht.

Yoga
In september 2016 ben ik begonnen met de vierjarige opleiding tot yogadocente bij Saswitha Yoga en Wijsbegeerte. Ik heb de tweedejaars praktijktoets met succes afgerond.

Voor details over mijn werkervaring en opleiding kun je mijn LinkedIn pagina bekijken.